23:22 Oգտակար Խորհուրդներ | |
Փողկապները արդուկելու համար պետք է փողկապի չափսին համապատասխան ստվարաթղթի ներդիր կտրել, դնել փողկապի մեջ և արդուկել խոնավ շորով։ ***
Բերանից սոխի հոտ
չի գա, եթե խմեք թունդ սուրճ կամ ծամեք սուրճի հատիկ։
***
Եթե սառնարանի մեջ
նեխահոտ է առաջացել, 1-1,5 կգ սև հաց կտրեք և դրեք դարակների վրա։
Հացը փակ սառնարանում
մի քանի ժամ պահելուց հետո հոտը կվերանա։
***
Ծաղիկներն ավելի
երկար կդիմանան, եթե դրանց կոթունները հագցնեք մաքրված կարտոֆիլի մեջ Լւ հետո դնեք
ջրով լի սկահակում։
***
Սուրճի բույրը կլավանա
Լւ կուժեղանա, եթե աղացած սուրճը եփե– լուց առաջ տաքացնեք և ավելացնեք կերակրի աղի
մի քանի բյուրեղիկ։
***
Մաքրած բանջարեղենը,
մանավանդ կտրատած վիճակում, չի կարելի երկար ժամանակ պահել ջրի մեջ (բացառություն
է ծաղկակաղամբը), որովհետև նրա մեջ եղած վիտամինները և հանքային աղերը անցնում են
ջրին՝ խիստ արժեզրկելով պատրաստվող կերակուրը։ Մաքրած բանջարեղենը չի կարելի երկար
ժամանակ պահել նաև առանց ջրի, որովհետև C վիտամինը թթվածնի
ազդեցությամբ արագ քայքայվում է։
***
Թարմ ձուկը պետք
է պահել սառը տեղում, նախապես փորը մաքրելուց և թեփուկները հեռացնելուց հետո։ Ձուկը
պետք է լվանալ եփե– լուց անմիջապես առաջ։
***
Ձուկը տապակելիս
չի փխրվի, եթե նրա վրա աղ լցնեք տապակելուց 10-15 րոպե առաջ։
| |
|
Ընդհանուր մեկնաբանությունները: 0 | |